Vill inte gå och lägga mig!

villintegaochlaggamig-framsida

Varför ska man gå och lägga sig när man inte är trött och gå upp när man ÄR trött?

Det undrar prinsessan i boken Vill inte gå och lägga mig!, av Tony Ross. Dessutom kan man ju inte sova med monster i garderoben och spindlar med håriga ben i taket. Det går faktiskt inte att sova då. Sen är det jättesvårt att sova om man är törstig!

villintegaochlaggamig-inuti
Prinsessan vill inte gå och lägga sig.

Det här är en söt liten bok om att (inte) lägga sig. Ett ämne jag tror att de flesta barn kan känna igen sig i. Bekymret med att sova eller inte sova är ju ett vardagstema som är bra att göra böcker av och det kommer bara fler inom genren.
Bilderna i boken är söta och tar stor plats på uppslagen. Det är nästan så att man missar texten ibland. Det gör dock inget, eftersom bilderna talar sitt tydliga språk, vilket barn ofta uppskattar.

Kort sagt en fin bok om att sova eller att inte sova.

Vill inte gå och lägga mig!
Författare och illustratör: Tony Ross
Svensk översättning: Elisabet Stoltz
Förlag: En bok för alla
Antal sidor: 32
ISBN: 978-91-7221-571-9
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.