Räkna med Nell & Nell leker inne

nell-inne-rakna-framsidor

I Räkna med Nell räknar pappa och Nell tillsammans. Pappa ber Nell hämta saker och så räknar de. De räknar allt ifrån drakar och dinosaurier till bollar, svärd och pärlor.
På slutet har de samlat massor av saker, bland annat tio böcker (varav en är just Räkna med Nell) och då vill Nell läsa!

raknamednell-inuti

I Nell leker inne är det fokus på den aktiva Nell. Nell leker en rad olika saker. Ibland tillsammans med mamma, ibland med pappa och ibland ensam eller med sina leksaker. Det är roligt att hon leker saker som kan räknas som lekar för båda könen, alltså leker hon både med svärd och ponnyhästar. Hon både lagar mat och sparkar boll.

nell-leker-inuti

I både Räkna med Nell och Nell leker inne är färgerna starka, figurerna många och glädjen stor. Det är ett enda myller av saker. Tanken är att du och dina barn ska känna att ni vill räkna med Nell och inspireras till lekar. Det är väl pedagogiskt uppbyggt och boken fyller sin funktion med lite nya grepp. Bland annat har mamman och pappan olika etnicitet, vilket för mig inte är särskilt vanligt i barnböckernas värld. Bra där!

Jag är dock lite petig med illustrationer och tycker att de bilder som finns i dessa böcker är lite platta. De är så enormt färgglada och sprudlande, men för mig haltar det lite på grund av att de är så platta. Självklart är detta en smaksak och böckerna kommer säkerligen vara enormt poppis bland barnen!
Böckerna är skrivna och illustrerade av Joanna Rubin Dranger.

Räkna med Nell & Nell leker inne
Författare och Illustratör: Joanna Rubin Dranger
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 27
ISBN: Räkna med Nell: 978-91-29-67031-8, Nell leker inne: 978-91-29-66809-4
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.