Tutu och Tant Kotla

Tutu och Tant Kotla - framsida

Gunna Grähs har skrivit och illustrerat, något som hon kallar för en hejhej-bok.

Detta är en liten bok som hjälper oss att säga hejhej till människor som vi kanske inte brukar säga hejhej till. Vi möter först Tutu, som delar ut tidningar, men hellre vill köra buss. Han går förbi en massa stängda dörrar när han arbetar, men en av dessa dörrar öppnas och vi får träffa Tant Kotla.

Tant Kotla bjuder på bullar som Tutu och Tant Kotla äter samtidigt som de båda berättar lite om sin barndom.

Tutu och Tant Kotla - insida

Det här är en bok som lämnar en med en varm och lite annorlunda känsla. Att lyckas förmedla så mycket med så få ord är verkligen skickligt. Det finns en oerhört stämningsfullt samklang mellan bilder och text och det annorlunda temat och karaktärerna bidrar förstås också till den härliga känslan som boken ger.

I den här artikeln berättar Gunna Grähs om hur hon tänkte kring skapandet av hejhej-böckerna och undrar varför så många nya barnböcker vänder sig inåt mot känslor i familjen istället för att vända sig utåt och säga hejhej.

Tutu och Tant Kotla

Författare och illustratör: Gunna Grähs
Förlag: Alfabeta
Antal sidor: 32
ISBN: 9789150105797
Köp: Jämför priser

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

2 reaktioner till “Tutu och Tant Kotla”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *