En till skribent

Hej!

Jag heter Emma Lindström och kommer också att skriva här på Barnboksprat. Som du kanske kan gissa tycker jag väldigt mycket om barnböcker. Jag har två små grabbar, som är två och fyra år. Jag läser ofta bilderböcker för dem, men även en hel del serietidningar och på kvällarna brukar de alltid få lyssna på några sidor ur någon kapitelbok.

Både jag och mina barn älskar riktigt spännande berättelser, som fulla med kreativitet och med mycket utrymme för den egna fantasin. De får gärna vara lite läskiga på det där mysiga och pirriga sättet också. Tyvärr har jag märkt att sådana typer av böcker inte är jättevanliga och att de som finns sällan har tjejer som huvudkaraktärer. Men det finns förstås en hel del ljusglimtar att hitta bland alla barnböcker och jag tillhör den typen av människor som kan bli helt lyrisk när jag hittar en riktigt bra barnbok.

Jag har även gjort en egen barnbok till mina barn, vilket är något av det roligaste jag har gjort. Jag skrev och illustrerade under ungefär ett års tid (det är svårt att finna tid när man har två små ungar) och skickade sedan in det till ett företag som trycker fotoböcker (I det här fallet Ifolor). Behöver jag säga att både jag och ungarna blev stormförtjusta när boken kom med posten?

Här finns en sida om min bok, som heter ”Oros i Underjorden”

http://orosiunderjorden.blogspot.com/

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

2 reaktioner till “En till skribent”

  1. Vill du hitta lite annorlunda bilderböcker med ett naturligt genustänk kolla in hos Vombat förlag på Tyranno och Maskerad bl.a

  2. Tack för tipset Anna!
    Jag har Inezza Prinsessa sen tidigare, men har inte varit inne på Vombats hemsida förut. De verkar ju ha många kul böcker. Och dessutom är ju vombatar ganska fina djur :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *