Minior, ny tidning om barn och läsning

MiniorBarnens Bokklubb har startat en ny tidning om barn och läsning. Man kan få första numret av Minior på papper om man beställer något från bokklubben, eller läsa den som pdf-fil på nätet.

Detta glädjer givetvis mig som gick med i bokklubben mycket för att kolla in medlemstidningen Barnposten (som inte helt oväntat visade sig vara ganska tunn). Jag tycker Minior ser trevlig ut, men undrar fortfarande mycket. Har mailat och frågat hur ofta den kommer ut och om man kan prenumerera på den som på en vanlig tidning (hoppas!). Att den finns i pdf-version är visserligen trevligt, men den var rysligt bökig att läsa på min skärm som inte kan visa ett helt uppslag tillfredsställande utan kräver en massa zoom- och scrollbök – en starkt bidragande orsak till att jag inte läst klart tidningen ännu. Det gick att läsa den utskriven på papper, även om texten blev ganska liten, så det kanske blir det jag gör.

Det ska bli spännande att se vad det blir av detta.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *