Pixis bok

pixisbokPixis bok avslutar serien om Monsterskolan, som inleddes med Förvandlad och fortsatte med Jag är Love. Nu handlar det om Pixi, som kommer som ny elev till skolan, medan de tidigare huvudpersonerna får vara med i bakgrunden.

Pixi är död. Hon och hennes föräldrar dog i en olycka och kom till himlen. Sen, plötsligt, slets Pixi därifrån. Nu är hon tillbaka på jorden men känner sig så tom och allt hon vill är att dö igen och få vara med mamma och pappa. Hon bara vet inte hur. Hon har blivit superstark och övernaturligt vacker, men inte ens det bryr hon sig om. Andra på skolan har nyfikna blickar och frågor, men Pixi har ingen lust att vara sällskaplig. I stället blir det så att hon dras till den minst sällskaplige av de andra eleverna, vampyren Adam. I de tidigare böckerna har han mest varit otäck, men nu får han en personlighet och verkar inte så tokig ändå. Det är han som ger Pixi en skrivbok – Pixis bok – och uppmanar henne att skriva. Så hon skriver hur det känns, eller inte känns, och det blir faktiskt bra.

En serie dramatiska händelser på skolan gör att Pixi faktiskt får vänner. Och till slut vet hon hur hon ska göra för att komma till himlen igen. Beslutet är hennes: leva eller dö?

Stora frågor, besvärliga känslor, massor av övernaturligheter och fantasifulla lustigheter. Melinska dikter naturligt invävda i berättelsen, i och med Pixis bok. En bra avslutning för Monsterskolan-serien, som för min del gärna hade kunnat fortsätta i några böcker till.

Andra som skrivit om Pixis bok: DN, Flaskposten, Boktjuven, Vitt eller svart, Skräcködlan


Pixis bok
Författare: Mårten Melin
Förlag: Rabén & Sjögren (mars 2013)
Antal sidor: 9789129687026
ISBN: 978-91-29-68702-6
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

3 reaktioner till “Pixis bok”

  1. Ja, det var det ju. Fast ändå så självklart vad hon valde. För mig i alla fall, men båda varianterna är ju tänkbara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *