Jag är Love

Love är väldigt populär i skolan. Faktiskt så populär att det hela har urartat. Beundrarna lämnar honom inte ifred och vägrar acceptera att han inte är intresserad. En kväll kommer Loves pappa, som Love inte har så mycket kontakt med, och kör honom till Skogsbingelskolan. Den som läst Förvandlad vet att skolan även kallas Monsterskolan och inhyser en rad mycket speciella ungdomar. Snart går det upp för Love vem hans pappa egentligen är och varför han själv har en sådan otroligt stark dragningskraft på alla möjliga människor. På den nya skolan får han lära sig att hantera kraften och finner också sin första riktiga vän i Hella, som inte påverkas av hans övernaturliga charm utan gillar honom för den han är.

Jag är Love är en spännande, fristående fortsättning på serien om Monsterskolan och till min stora glädje gör Mårten Melin ett par blinkningar till tidigare böcker. Att Måns och Felicia från Förvandlad får vara med på ett hörn är förstås snudd på obligatoriskt, men en mycket glad överraskning är att även Lucia och Martin från Jävla Lucia blinkar förbi. Jag läser på Mårten Melins blogg att han funderar på att knyta ihop Som trolleri med den tredje boken i Monsterskolan-serien och det håller jag tummarna för! Jag gillar verkligen sånt!

Nästa Monsterskolan-bok ska handla om Pixi, som kort introduceras i slutet av Jag är Love, och vi måste vänta ända till mars 2013 innan vi får läsa. Argh! Och tyvärr blir det den sista i serien.


Jag är Love
Författare: Mårten Melin
Förlag: Rabén & Sjögren (2012)
Antal sidor: 175
ISBN: 978-91-29-68061-4
Smakprov: smakprov.se
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Jag är Love”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *