Idag firas Världsbokdagen och Bokjuryns vinnare utses!

 

Sedan 1995 firas Världsbokdagen den 23 april världen över. Det är FN-organet Unesco som utsett dagen till ”The world book and copyright day” och den är till för att främja läsning och utgivning av litteratur, samt värna upphovsrätten.

Dagen har sitt ursprung i en sed från Katalonien där man sedan början av 1900-talet firar skyddshelgonet Sankt Görans dag den 23 april genom att ge en bok i gåva till den man älskar och få en ros tillbaka.

Hos Unesco kan du hitta information om vad som händer idag runtom i världen.

En av de stora bokrelaterade händelserna i Sverige idag är att vinnaren av Bokjuryn utses. Detta kommer att ske kl 10 på en presskonferens på Tångenskolan i Göteborg och du kan följa den här. Förra årets vinnare Ingelin Angerborn och Martin Widmark kommer att medverka vid presskonferensen.

 

 

 

 

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *