Vinnarna i Bokjuryn!

Idag kl. 10.00 avslöjades vilka böcker som vann Bokjuryns omröstning! Över 31 000 barn och ungdomar runtom i Sverige har röstat fram sina favoriter bland de 840 barn- och ungdomsböcker som gavs ut 2011. Här är vinnarna:

  • Kategori faktaböcker: Hundar som jobbar av Ulrika Nulty (läs Barnboksprats recension här)
  • Kategori serier: Amulett (Stenväktaren bok 1) av Kazu Kibuishi
  • Kategori bilderböcker: Talon : den modiga dinosaurien av Paul Geraghty
  • Kategori kapitelböcker 6-9 år: Simborgarmysteriet av Martin Widmark
  • Kategori kapitelböcker 9-12 år: Rum 213 av Ingelin Angerborn
  • Kategori ungdomsböcker: Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren (läs Barnboksprats recension här)

Grattis till alla vinnande böcker, författare och illustratörer!
önskar vi på Barnboksprat

 

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

2 reaktioner till “Vinnarna i Bokjuryn!”

  1. Roligt, fast bara två som jag läst: Cirkeln och Rum 213. Den senare har jag inte bloggat om, men den var väldigt bra!

  2. Här hemma har vi läst Simborgarmysteriet och Talon: den modiga dinosaurien. Jag gillar alla LasseMajas detektivbyråböcker (här Simborgarmysteriet) och boken om Talon var en lite annorlunda dinobok :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *