Vinnarna i Bokjuryn!

Idag kl. 10.00 avslöjades vilka böcker som vann Bokjuryns omröstning! Över 31 000 barn och ungdomar runtom i Sverige har röstat fram sina favoriter bland de 840 barn- och ungdomsböcker som gavs ut 2011. Här är vinnarna:

  • Kategori faktaböcker: Hundar som jobbar av Ulrika Nulty (läs Barnboksprats recension här)
  • Kategori serier: Amulett (Stenväktaren bok 1) av Kazu Kibuishi
  • Kategori bilderböcker: Talon : den modiga dinosaurien av Paul Geraghty
  • Kategori kapitelböcker 6-9 år: Simborgarmysteriet av Martin Widmark
  • Kategori kapitelböcker 9-12 år: Rum 213 av Ingelin Angerborn
  • Kategori ungdomsböcker: Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren (läs Barnboksprats recension här)

Grattis till alla vinnande böcker, författare och illustratörer!
önskar vi på Barnboksprat

 

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

2 reaktioner till “Vinnarna i Bokjuryn!”

  1. Roligt, fast bara två som jag läst: Cirkeln och Rum 213. Den senare har jag inte bloggat om, men den var väldigt bra!

  2. Här hemma har vi läst Simborgarmysteriet och Talon: den modiga dinosaurien. Jag gillar alla LasseMajas detektivbyråböcker (här Simborgarmysteriet) och boken om Talon var en lite annorlunda dinobok :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *