Dinoleken

Nu har vi läst flera av böckerna i serien Solgatan 1 här hemma, dock inte alla tio i serien. Senast var det Sova borta jag recenserade här på Barnboksprat. Liksom de andra böckerna om  kompisarna Omar och Axel är det en lättläst bok med texten i versaler, perfekt för nybörjarläsaren.

I Dinoleken befinner sig kompisarna Axel och Omar på fritids där de hittar varsin dinosaurie att leka med. Kompisen Linnea väljer två flygödlor att leka med, men är till en början inte med i Omar och Axels lek. De frågar fröken om de får ta ut dinosaurierna och det är ok, och på de följande uppslagen i boken får vi se killarna ligga på gräsmattan och leka med dinosaurierna.

Sen händer det grejor! Vips befinner sig killarna i sagornas värld, de har blivit små (eller är det dinosaurierna som blivit stora?)! Och  plötsligt hör det någon som klampar…någon som är jättestor och har tänder vassa som knivar. Fastän de gömmer sig kommer otäckingen (en T-rex) allt närmare och killarna är jätterädda. De flyr ridande på sina dinosaurier men de är för tunga och besten knappar in på dem (här var boken väldigt spännande tyckte min son). Som tur är kommer det en räddning från oväntat håll, men du får läsa boken om du vill veta vem/vilka som kommer till undsättning!

En gullig bok om kompisar på äventyr i fantasins underbara land.


Dinoleken
Författare: Helena Bross
Illustratör: Kadri Ilves
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor:
ISBN: 9789163870200
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

En kommentar till “Dinoleken”

 1. Vi har i och med denna läst ALLA tio Solgatan 1-böcker och sexåringen läser dem som jag tidigare berättat själv numera och han älskar dem. Han undrade faktiskt för någon vecka sedan om det inte skulle komma en ny snart och jag fick förklara att den här boken inte ens fanns i bokhandeln ännu. :-) Jag intervjuade honom lite kort efter att vi avslutat Dinoleken:

  Vilken bok i serien var bäst?
  – Dinoleken.

  Vad gjorde att den var bäst?
  – Att det fanns en stor dino.

  Vad vill du att nästa Axel & Omar ska handla om?
  – Att Omar går hem till Axel.

  Vad ska de göra där?
  – Vet inte.

  Helena Bross, nu vet du vad nästa bok ska handla om och den är redan efterlängtad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *