Barnens Romanpris

För tredje året i rad ska Barnens Romanpris delas ut. Juryn består fem sjätteklassare från två olika skolor i Skåne som tillsammans ska bestämma vilken som var den bästa boken som utkom 2011 för 11-13-åringar. De håller som bäst på att läsa och fundera, och deras diskussioner om böckerna spelas in och sänds i P1 den 25, 26, 27 och 28 juni klockan 11:03. Av de fem böcker som är nominerade har vi på Barnboksprat läst och recenserat tre, de andra två kommer vi att recensera inom en snar framtid. De nominerade är:

  • ”Flyga högt” av Katarina von Bredow
  • ”Försöksdjuret” av Marianne Strand (läs recensionen här)
  • ”Förvandlad” av Mårten Melin (läs recensionen här)
  • ”I den tysta minuten mellan” av Viveka Sjögren (läs recensionen här)
  • ”Min pappa är snäll och min mamma är utlänning” av Emmy Abrahamsson

Vilken bok som vinner avslöjas i sändningen den 28 juni 2012 i Sveriges Radio P1! Läs mer om Barnens Romanpris genom att klicka här.

Förra året vann boken ”Den gröna cirkeln” som du hittar en recension på här.

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

En kommentar till “Barnens Romanpris”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *