Barnens Romanpris

För tredje året i rad ska Barnens Romanpris delas ut. Juryn består fem sjätteklassare från två olika skolor i Skåne som tillsammans ska bestämma vilken som var den bästa boken som utkom 2011 för 11-13-åringar. De håller som bäst på att läsa och fundera, och deras diskussioner om böckerna spelas in och sänds i P1 den 25, 26, 27 och 28 juni klockan 11:03. Av de fem böcker som är nominerade har vi på Barnboksprat läst och recenserat tre, de andra två kommer vi att recensera inom en snar framtid. De nominerade är:

  • ”Flyga högt” av Katarina von Bredow
  • ”Försöksdjuret” av Marianne Strand (läs recensionen här)
  • ”Förvandlad” av Mårten Melin (läs recensionen här)
  • ”I den tysta minuten mellan” av Viveka Sjögren (läs recensionen här)
  • ”Min pappa är snäll och min mamma är utlänning” av Emmy Abrahamsson

Vilken bok som vinner avslöjas i sändningen den 28 juni 2012 i Sveriges Radio P1! Läs mer om Barnens Romanpris genom att klicka här.

Förra året vann boken ”Den gröna cirkeln” som du hittar en recension på här.

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

En kommentar till “Barnens Romanpris”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *