Nyaste nyingen

Hej!

Jag heter Johan och är nyaste tillskottet till Barnboksprat. Jag är pappa till två tjejer som i skrivande stund är 1,5 år och 3,5 år. Båda gillar böcker väldigt mycket.

Personligen har jag aldrig varit speciellt förtjust i att läsa böcker. Film har alltid varit mitt medium. På senare år, tack vare ljudböckerna, har intresset dock vuxit och jag lyssnar på mycket böcker. När vi fick barn och vi började läsa för stora tjejen så växte även intresset för barnböcker.

Det slår mig att barnböcker och film tilltalar mig mer än romaner för vuxna av samma anledning: de håller sig ofta mer till huvudberättelsen och struntar i 500 sidor utsvävningar om saker som egentligen inte för handlingen vidare.

Det är något alldeles speciellt skickligt att lyckas skriva en bok med en handling som känns äkta, men ändå bara ha ett 20-tal sidor på sig, med ett fåtal meningar på varje sida.

Några av favoriterna i barnens bokhylla är Pija Lindenbaum, Stina Wirsén och Jujja Wieslander.

Pija är för mig vad jämställdhet verkligen handlar om. Att det är ok att vara precis den man är. Att det finns så många sätt att vara modig på. Att man växer när man tillåts växa.

Stina är mästaren på att fånga det vardagliga i en bild. Det är stora ämnen hon lyckas ta upp i sina fåordiga bilderböcker. Och jag älskar hennes sätt att rita.

Jujja är inget annat än livsvisdom. Själv är jag ganska mycket som Kråkan. Och då är det så befriande att träffa någon som Mamma Mu. Hemma hos oss älskar vi det mesta som har med Jujja att göra. Musiken, film och Lillebror.

Förutom böcker, film och ljudböcker gillar mina barn även att spela spel på iPhone och iPad. Många av apparna de använder är mer av den pedagogiska sorten, så jag kommer troligtvis skriva en del om sådana också.

Jag har skapat en sajt dedikerad till e-böcker som gör det enkel att hitta svenska e-böcker, jämföra priser och hitta böckerna på biblioteken. Även i e-boksvärlden finns det ganska gott om barnböcker, så ta gärna en titt förbi www.hittaeboken.se om du gillar e-böcker.

Det ska bli kul att få vara en del av Barnboksprat!

Författare: Johan Nordberg

Jag heter Johan och är pappa till två tjejer som i skrivande stund är 1,5 år och 3,5 år. Båda gillar böcker väldigt mycket. Personligen har jag aldrig varit speciellt förtjust i att läsa böcker. Film har alltid varit mitt medium. På senare år, tack vare ljudböckerna, har intresset dock vuxit och jag lyssnar på mycket böcker. När vi fick barn och vi började läsa för stora tjejen så växte även intresset för barnböcker. Det slår mig att barnböcker och film tilltalar mig mer än romaner för vuxna av samma anledning: de håller sig ofta mer till huvudberättelsen och struntar i 500 sidor utsvävningar om saker som egentligen inte för handlingen vidare. Det är något alldeles speciellt skickligt att lyckas skriva en bok med en handling som känns äkta, men ändå bara ha ett 20-tal sidor på sig, med ett fåtal meningar på varje sida. Förutom böcker, film och ljudböcker gillar mina barn även att spela spel på iPhone och iPad. Många av apparna de använder är mer av den pedagogiska sorten, så jag kommer troligtvis skriva en del om sådana också. Jag har skapat en sajt dedikerad till e-böcker som gör det enkel att hitta svenska e-böcker, jämföra priser och hitta böckerna på biblioteken. Även i e-boksvärlden finns det ganska gott om barnböcker, så ta gärna en titt förbi www.hittaeboken.se om du gillar e-böcker.

3 reaktioner till “Nyaste nyingen”

  1. Det ska bli kul att läsa dina texter! Roligt med en kille i barnboksvärlden, det finns det alldeles för få av. E-böcker och appar för barn kan vara kul att höra om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *