Minimonster

bokomslag Minimonster Vem bestämmer?Det finns flera böcker i serien om Minimonster som utspelar sig på -monstris, förskolan för monster. Rudo, Gulo, Orio och de andra monsterbarnen har olika aktiviteter på monstris och det leder till dialog kring känslor. I slutet av boken finns det frågeställningar som man på ett enkelt sätt kan lyfta med barnen.

I boken Vem bestämmer? är det utelek och Rudo vill leka ”Monster-kungen” och han leder de andra monsterbarnen tills någon blir trött på att inte få bestämma. Boken lyfter frågan om att bestämma, olika lekar och om alla får vara med.

bokomslag Minimonster HemlighetenI boken Hemligheten är det målarstund på monstris. Giro råkar välta ett vattenglas över en teckning men säger ingenting. Han får sedan dåligt samvete eftersom Orio blir ledsen över att teckningen blivit förstörd. I den här boken tas samvete och hemligheter upp.

Böckerna är fint illustrerade av Millis Sarri.


Titel: Minimonster – Vem bestämmer? / Hemligheten
Författare: Katarina Ekstedt
Illustratör: Millis Sarri
Förlag: Triumf förlag
ISBN: 978-91-89083-89-9 / 978-91-89083-88-2
Kan köpas på Akademibokhandeln.
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

En kommentar till “Minimonster”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *