Trassel Tova

Visst har alla vaknat med rufsigt hår? Speciellt barnens fantasirika drömmar brukar leda till många vändningar och snurrande i sängen så håret kan se fasligt trassligt ut på morgonkvisten. Men visste ni att det beror på att Trassel Tova har flyttat in och trasslat till det?

Så är det i Frejas hår. Hon vaknar på morgonen och håret är i en enda gosig röra för Trassel Tova har varit där under natten och skapat ett gosigt bo som hon kan gosa ner sig i och mysa. Ibland hänger Tova kvar när Freja äter frukost och ser på morgontv och ibland har Tova lyckats trassla till det så mycket att hon får följa med till förskolan.

Men finns det inte en bättre plats för Tova? Ett hav av hår där Trassel Tova kan få mysa hur mycket hon vill? Jo, det finns det faktiskt.

Den här boken är otroligt söt. Illustrationerna är engagerande och lyfter texten i ett otroligt bra samspel. Trassel Tova är en gullig liten figur som jag tror många barn kommer uppskatta att läsa om och jag blir nästan lite orolig för att Tova ska känna sig ensam där i hårhavet.


Titel: Trassel Tova
Författare: Ditte Eile
Illustratör: Karin Berner
Förlag: Ditt bokförlag
ISBN: 978-91-89197-56-5
Kan köpas hos Bokus och på förlagets hemsida.
Tack till illustratören för recensionsexemplar.

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *