Kramar, Kladdkakor och Krossade hjärtan

1 december.
Kära dagbok!
Ja, så börjar böckerna om Emma och Johanna och läsaren får direkt inblick i Johannas dagbok, känsloliv och tankar.

Det här är en samlingsvolym med tre böcker om Emma och Johanna. De har tidigare publicerats som; Pussar och PS, Kramar och krångel och Hjärtslag och hjärnsläpp.

Boken är en storpocket och visst är det härligt med tre böcker i en? Tre böcker om kärlek dessutom, kan det bli bättre?

Böckerna är skrivna i dagboksformat där läsaren får följa Emma och Johannas tankar. I första delen är de är kära i samma killen, Elliot! Då får vi följa tjejernas tankar och känslor. Hur de hoppas få dansa med rätt kille och hur ska det gå i sanning och konsekvens? Boken lyfter känslor, vänskap och svek på ett bra sätt.

I andra boken börjar tjejerna gå i cirkusskola, hur kul är inte det? Där finns Rasmus och är man bästa kompisar så har man ofta samma smak, inte sant? Men det innebär inte att historien upprepar sig.

I sista delen lyckas tjejerna hålla sig till att killarna bara har samma namn men allt är trots det inte så enkelt för varför blir Emma ihop med den störiga killen? Vad är det som händer?

Boken är fyndig och kul. Det finns igenkänning när jag läser den och den drar fram resonemang som jag själv hade under mellanstadiet. Böckerna riktar sig till mellanstadieålder 9-12 år och det passar den bra för.

Jag kan rekommendera den här som en inkörsport för den spirande romanceläsaren.


Titel: Kramar, Kladdkakor och Krossade hjärtan
Författare: Ingelin Angerborn
ISBN: 978-91-29-74086-8
Förlag: Rabén&Sjögren
Kan köpas hos Bokus och i bokhandeln.
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *