Böckerna om fantastiska Frallan

Har ni läst böckerna om Frallan? Annars har ni en fantastisk serie framför er! Frallan är ett smart, nyfiket, omtänksamt och energifyllt barn som älskar att tävla med sin mamma och mormor, upptäcka och lära sig nya saker. Hon är en sprudlande karaktär som är lätt att gilla och böckerna om henne går hem hos både små och stora.

Berättelserna är vardagsnära för den som är kring 5 år och uppåt och språket är riktigt genomtänkt och härligt. I böckerna framkommer teman som vänskap, kärlek, avundsjuka, läskigheter, klimat och miljö. Det finns en mycket fin generationsöverskridande relation då Frallan, hennes mamma och mormor är tillsammans mycket.

En härlig girlpower sprider sig bland sidorna men Frallan är inte ”typiskt tjejig” utan som ett barn borde få vara – sig själv. Böckerna är humoristiska och även jag som vuxen skrattar till flera gånger. Jag har sett fram emot varje ny del i serien eftersom Frallan gör mig så glad. Därför hoppas jag vi får träffa henne fler gånger. Böckerna är skrivna av Sara Ohlsson och illustrerade av Lisen Adbåge.

Hittills har vi fått träffa Frallan i:

Frallan är bäst! (här har jag skrivit mer om den)
Frallan räddar världen
Frallan och kärleken
Frallan har en hemlighet
Frallan möter Frallan
Frallan älskar läskigheter

Nu finns första boken även med gestaltad uppläsning på Sveriges radio och UR play. Lyssna in det här.

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *