Ett bibliotek i matbutiken

Vid några tillfällen har ni fått följa med oss till olika bibliotek och butiker som någon av barnboksprats skribenter besökt. Idag tänkte jag ta med er till Malmbäck, ett litet samhälle sydöst om Jönköping, där biblioteket flyttat in i matbutiken.
Från början fanns böckerna inklämda mellan garn och chips, men nu har de fått en egen, lite mer avskild, plats i lokalen. Biblioteket är ändå nära till hands för de som gör sina dagliga inköp och här finns ett utbud för både små och stora.
Antalet böcker är inte stort, men tillgängligheten bra och med tanke på att stadsbiblioteket ligger bara några mil bort är det lätt att reservera böcker därifrån. Fin service för ett litet samhälle, särskilt eftersom öppettiderna förlängs i och med att matbutiken har öppet längre än vad biblioteket annars hade kunnat vara. Personal finns på plats tre dagar i veckan och annars är det lätt att låna och lämna på egen hand. Fint initiativ!
 

Har ni sett liknande lösningar någonstans?

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

En kommentar till “Ett bibliotek i matbutiken”

  1. Men vilken bra grej! Behöver ju inte vara jättestort när man kan reservera böcker! Kul att du visade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *