Lurad!

Det går ju med stormsteg mot den 1 april och vad passar då bättre än en bok fylld med tips på hur man kan ”pranka” någon. Boken Lurad! 59 roliga bus och pranks av Vivi Wallin levererar just det.

Tillsammans med sin son Knut har hon satt samman en handbok med lagom busiga bus som kan lätta upp stämningen, användas som hämnd, skoja, och bara vara underbart roliga i vintertråkiga februari med massor av VAB eller en dag i juni när det regnar och det är svårt att komma på något att göra.

I början av boken finns det många bra tips att tänka på innan man busar men också en påminnelse om att det är viktigt att till exempel städa upp efter buset.

Det är svårt att välja ut vilket bus som är det bästa. Det finns bus riktade speciellt mot mammor, bus att göra utomhus, bus i badrummet och så vidare. Här finns alltså något för alla.

I uppslaget ovan finns ett bus där man låtsas spilla ut mjölk över exempelvis en dator med hjälp av ”låtsas mjölk” i form av vitt lim. Det här buset kan varieras genom att färga limmet med exempelvis karamellfärg.

Den här boken är rolig men ges till barn på egen risk. Det kan nog bli lite väl häftigt med bus där hemma så kanske det är bäst att behålla boken för sig själv och busa med barnen istället?


Titel: Lurad! 59 roliga bus och pranks
Författare: Vivi Wallin
Förlag: Rabén&Sjögren
ISBN:978-91-29-73374-7
Kan köpas hos Adlibris, Bokus med flera
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *