Böcker från Supertuben Tekla

Har ni också vetgiriga små barn hemma?
Då passar böckerna från Supertuben.se bra!

De sammanfattar sina böcker så här: Kort och koncist så är Blubben är vår sagobok och pysselserie och Supertuben är vår läroboksinriktade serie.

Blubben och blubbianerna för mina tankar till Babblarna men det är en annan värld med många färger och mönster som väntar in böckerna om Blubben och blubbianerna.

Min femåring har visat intresse för bokstäver under en period nu och kan alfabetet utantill. Än är inte läskoden knäckt men det verkar bara vara en fråga om tid och övning. Igår tog jag fram böckerna från Supertuben och det visade sig vara precis rätt nivå för mitt barn just nu.

Vi fick hem ett gäng böcker ur deras serie Supertuben Tekla och ägnade en sen eftermiddag åt att jobba i dem. Intresset var högt och falnade inte under den timmen som vi höll på. Istället blev en bok helt färdig och en annan till hälften klar.

Citat från barnet: ”Om jag gör denna nu så kan jag göra läxorna när jag blir stor!”. Och visst är det så?! Den tid som läggs ner nu kommer ju hjälpa sedan i skolan. Då finns det en grund att stå på och kanske det leder till en enklare ingång till läsning.

Jag gillade böckerna som vi testade. Det var roliga uppgifter och frågor. Det var relevant och enkelt på rätt nivå att fylla i bokstäver för att skapa ord men jag kan dock tycka att det ibland var lite dumt att det var gemener med och inte bara versaler för jag är osäker på om barn i de här lägre åldrarna är redo för gemener. Det är inte förrän i skolåldern som det generellt sett blir enklare för barnen att använda gemener.

Det sagt så kan jag ändå varmt rekommendera deras material då det verkligen sporrade mitt barn att börja jobba mer med bokstäver och räkning.


Förlag: Supertuben Tekla
Titlar som jag har testat:
Lär dig bokstäver och att stava djur
Min första bok med ord
Lär dig bokstäver med Supertuben Tekla & blubbianerna
Blubben och blubbianerna
Kan köpas på deras hemsida.
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *