Pengarna

Ibland läser vi högt och ibland läser vi böckerna själva för att diskutera efteråt. Pengarna blev en sån bok som 11-åringen först läste och sedan högläste jag (AC) och 8-åringen den högt.

Det är en lättläst bok som handlar om moral och medan jag läser boken vill jag hålla pojken som boken handlar om i handen och säga att allt kommer att ordna sig. Berättelsen försöker säga dig flera saker och jag tror att Henrik (som pojken heter) lärde sig ett och annat.

En dag hittar Henrik en portfölj slängd i ett dike. Han blir nyfiken på vad den kan innehålla och tar med den hem och bryter upp låsen. När han öppnar portföljen blir han alldeles förstummad. Den är full av sedelbuntar! Han bestämmer sig för att inte säga något till någon och han fortsätter hålla väskan gömd i sitt rum.

Plötsligt kan Henrik köpa allt han önskar sig. Samtidigt vågar han inte berätta om pengarna för någon, eftersom han är rädd att de ska tas ifrån honom.


Pengarna
Författare: Bengt Ohlsson
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 9789179753672
Kan köpas hos Adlibris, Bokus med flera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *