Sagotjuven

Olivia älskar att bege sig på äventyr in i böcker. En dag tappar hon en bok i havet och en sagotjuv får tag på den. Plötsligt hamnar Olivia i ett äventyr likt de hon tidigare bara läst om, i jakten på alla försvunna sagor.

Det är något speciellt med böcker som handlar om böcker. Som bokälskare får jag en extra relation till karaktärerna och storyn när vi delar fascinationen för de äventyr böckerna kan ta med oss på. Sagotjuven utspelar sig precis mellan saga och verklighet och får en fantasifull läsare att drömma sig in i illustrationerna. Samtidigt kan jag knappt låta bli att se mig om över axeln ifall en bläckfisks långa armar är på väg att nappa åt sig boken jag har i händerna, precis som i boken. Berättelsen är spännande och handlar, förutom kärleken till böcker, bland annat om att vilja ha något någon annan har, om mod, rättvisa, vänskap och den inkludering kunskap kan ge.
Illustrationerna tar för sig och verkar ibland ta sig utanför sidorna. Stilen är uttrycksfull och blandar fantasi och verklighet. Det finns mycket att titta på och tillsammans med berättelsen gör det att Sagotjuven räcker till många omläsningar. Boken är härlig, gjorde mig glad och får mig att vilja upptäcka ännu mer genom böckernas magiska världar.


Sagotjuven
Författare och illustratör: Graham Carter
Förlag: Bonnier Carlsen (2021)
ISBN: 9789179753979

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *