Stina blir arg och slåss

Stina blir arg är en fristående bok i en barnbokserie om psykisk ohälsa. De andra böcker som finns är Olle kan inte vara glad, Egon bränner sig, Greta vågar inte säga hej och Marta kan inte sova. De handlar om ångest, tvång, fobi och sömnproblem.

Det är inte socialt accepterat att bli arg och som barn väntas man uppföra sig i många situationer då det kanske är jobbigt att uppföra sig. I Stina blir arg och slåss handlar det om vardagssituationer och vi får följa resan från frustrationen med skon som hon dessutom valt själv, hur pappa försöker hjälpa till, hur fel det blir, arga känslan i magen som kokar och kokar över, de fula orden, ångern, kramarna som man inte klarar av att krama just där och då, de raserande tornen som känns så skönt när de faller. Nog kan man känna igen sig både som barn och förälder i denna historia…


Stina blir arg och slåss, En bok om ilska
Författare: Annelie Strömberg
Illustratör: Carina Stahre
Förlag: Kikkuli Förlag
ISBN: 9789188195890
Antal sidor: 36
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris
Recensionsexemplar från förlaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *