Mamma med ME

ME är en allvarlig, kronisk multisystemsjukdom där nervsystem, immunförsvar och energiproduktion är påverkade. I denna fina och viktiga bilderbok får vi lära oss lite om denna elaka sjukdom och följa en familj som lever med det. En mamma som är sjuk och en pappa och två barn som försöker leva sitt liv men såklart med anpassningar till den sjuka mamman. De har hittat sina sätt att vara tillsammans och få med mamman fast hon inte orkar eller klarar av att vara med pga intryck och annat som tröttar ut mamman och hennes kropp.

Man får ta del av barnens sorg men också massor av glädje som visar sig på flera sätt. Det finns också sidor med tips och råd och jag tycker de kommer med fina och kreativa lösningar på sina utmaningar. Jag gillar även att Anna Azouz flera gånger skriver att det är ok att visa känslor och att det är ok att vara ledsen.

Jag blev berörd och satt tårögd under läsning och var glad att jag läste den för mig själv innan den lästes med barnen (jag har en förmåga att sitta och böla under läsning annars).

Jag älskar att fly in i sagans magiska värld och böcker likt denna är allt annat än en magisk sagovärld. Detta är verkligheten men berättad på ett väldigt fint sätt. En bilderbok för dig som anhörig, för dig som är i det eller för dig som inte har en aning om vad ME är eller vad den personen eller de personer kring den personen går igenom.

En viktig bok jag varmt rekommenderar er att läsa!  Skriven i syfte att belysa och lyfta barns behovs vars förälder drabbats av sjukdomen ME/CFS.


Mamma med ME
Text: Anna Azouz
Illustration: Evelina Herstedt
ISBN: 9789151980263
Förlag: Familjen Azouz
Antal sidor: 43
Köp: t.ex. hos Bokus

En kommentar till “Mamma med ME”

  1. Så fint att läsa! Denna sjukstugeförfattare (också med ME) tyckte om att läsa Mamma med ME och kände igen en hel del från hur livet med barnen varit.
    Gott att denna bok fick vara med här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *