Efterlysning: tokig bok med en man som flyter iväg i en kökssoffa

Hanna skrev ett mail till oss och efterlyste en bok. Tyvärr kunde ingen av oss ge henne titeln, men ofta förr har ni eminenta läsare hjälpt oss. Vet du vilken bok Hanna beskriver nedan? Kommentera inlägget! Tack på förhand!

Jag skulle så gärna vilja hitta en bok åt min mamma som hennes mormor brukade läsa när hon var mindre, ca 1985.

Det min mamma minns är att den handlar om en man som hamnar i en hel del tokigheter, som hon beskriver det själv, och bland annat hamnar i sin kökssoffa och i den flyter längs med en å/flod av något slag.

Varken min mormor eller någon av mammas syskon har något minne av en titel, förutom det jag beskrivit. Det hade betytt världen för mig att få ge boken till henne och hade varit otroligt tacksam om någon skulle ha en aning om vad det här är för bok!

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Efterlysning: tokig bok med en man som flyter iväg i en kökssoffa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.