Vem är jag? en saga om att gå sin egen väg

Maria Trolle den duktiga berättaren och illustratören har gjort det igen. Skapat en ljuvlig bilderbok som tar upp ett viktigt ämne. Vi har tidigare skrivit om hennes bok Uppåt uppåt som handlar om en larv och dess väg till att bli en vacker fjäril. En berättelsen om att hitta sin plats i livet.

I bilderboken Vem är jag? en saga om att gå sin egen väg får vi följa en fluga som inte alls vill äta kobajs utan hellre lapa nektar. Han vill inte vara som de andra flugorna och ger sig ut på en resa för att finna sig själv. Boken handlar om att hitta sig själv och att acceptera och att bli accepterad för den man är.

Boken är skriven på rim med meningar som är enkla att läsa och det finns en gnutta humor inbakat. Illustrationerna är fantastiska med massor av detaljer och man vill bara bläddra i boken om och om och om igen. En bok man vill ha framme i barnrummet och det är en perfekt presentbok som kommer uppskattas.

Flugan Frans är inte riktigt som de andra flugorna i sin familj. När de andra vill äta komockor dricker han hellre nektar från vallmoblommor. När familjen flyger rakt, så flyger Frans upp och ned.

– Så där gör inte riktiga flugor! säger familjen.

Frans rymmer hemifrån. Om jag inte är en fluga, vem är jag då? tänker han. Kanske är jag egentligen ett bi? På sitt äventyr träffar han tre nya vänner, masken Mia, myran Pelle och Syrsan Yrsa, som alla tre har valt att leva annorlunda.


Vem är jag? en saga om att gå sin egen väg
Författare: Maria Trolle
Illustratör: Maria Trolle
Förlag: Triumfförlag
ISBN: 9789188549938
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *