Hemliga trean – Tavelmysteriet

Det här är sjätte delen i serien om detektivklubben Hemliga Trean. Har du ett barn som älskar mysterier och inte har upptäckt den här serien än så finns här mycket att se fram emot. Till skillnad från liknande böcker i genren så har böckerna om Hemliga Trean mer text och längre beskrivningar av situationer och omgivningar. Det passar barnet som har kommit lite längre i sin egen läsning och/eller har tålamod att lyssna på något längre kapitel.

Hemliga trean består av tvillingarna Fanny och Felix och deras farbror Charlie. Även Taggen, farbror Charlies hund, får en central roll denna gång när mysteriet med den försvunna tavlan av Carmen Ronaldo ska lösas. Tavlan försvinner spårlöst under en konstutställning på barnens skola en kort stund innan gästerna anländer. Tack vare utrustning för att ta fingeravtryck, förhör där alibin etableras (och förklaras i boken) har Hemliga Trean lyft denna undersökning till näst intill professionella nivåer.

Tidigare har jag även recenserat Kråkmysteriet och om jag ska göra en jämförelse mellan de två fristående delarna så har Tavelmysteriet en tydligare röd tråd där händelserna förankras väl i det persongalleri som finns i början av boken. Barnet lyssnar noggrant, för anteckningar och lyckas bidra med att lösa mysteriet till skillnad från i Kråkmysteriet där historien fick en oväntad tvist som överraskade både läsaren och lyssnaren. Vi uppskattade båda böckerna men favoriserar oblygt denna del!


Tavelmysteriet
Författare: Sanna Juhlin
Bild: Sandra Fröjd
Förlag: Ordalaget
ISBN: 9789174692914
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Anna B

Jag heter Anna och jag har alltid älskat att läsa. Idag läser jag inte bara för min egen skull utan också för min dotter (född 2011). Tillsammans har vi betat av en hel del barnböcker de senaste åren. När tid ges läser jag helst skönlitteratur för min egen del men ibland även facklitteratur. Jag har arbetat länge med friskvård och hälsa men arbetar nu med HR. På fritiden tycker jag om att träna, läsa, se på film och skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *