Tema Digitala barn

Barn av idag är oerhört väl bevandrade i datorer, internet och sociala medier. Fr.o.m. hösten 2018 ska också alla barn i svenska skolan lära sig programmering i skolan. Det finns en mängd olika böcker som tar upp just dessa ämnen och den här veckan tänkte vi på Barnboksprat tipsa om några stycken. Temat kallar vi Digitala barn. Häng med!

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.