Uppgång och fall och Barnboksprat

Plötsligt en dag när jag läste den pålästa och intressanta personliga favoriten Liv Strömquists senaste bok, Uppgång och fall, uppgang-och-fallstod det en länk till citat jag kände igen och jag tänkte:

Det är ju från Barnboksprat!

Citaten var från en snart 5 år gammal intervju med författaren Jesper Lundqvist. Om barnet Kivi och ordet hen. Och så nu Liv Strömquists analys och kopplingar. Allt i den nya viktiga boken.

kivi

Läs gärna hela Barnboksprats intervju här!

Författare: Malin Alvasdotter

Mitt namn är Malin och jag har 6 barn födda mellan 1998-2015 och jag tycker att deras bokintresse ger mig en bra inblick i olika sorters böcker för olika åldrar. Jag är utbildad inom Biblioteks- och informationsvetenskap och skriver själv på olika bokprojekt, så där som säkert många skrivande drömmande själar gör. I mitt skrivande för barn är det poetiska i livet och i naturen min drivkraft. Mitt intresse för miljö är mycket stort och tidigare drev jag bloggen MalvaLin, som också är mitt miljövänliga företags namn. Jag tilltalas oerhört av vackra eller spännande illustrationer. Det kan avgöra om jag tar en bok i min hand och sådan var jag även som barn, på gott och ont. Men det är ju så att bilder kan vara fantastiska ihop med en text och jag uppskattar även när böcker för äldre barn har illustrationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *