Kwela Jamela fyller år

Kwela Jamela fyller årKwela Jamela fyller snart år. Hon önskar sig ett par vita fina skor som hon sett i affären. Hennes mamma tycker dock hon ska ha ett par mer praktiska skor, och köper därför ett par svarta. Kwela Jamela blir besviken, men får snart en idé!

Kwela Jamela verkar vara en glad, mysig och stark tjej som är fantasifull och inte låter sig slås ner när saker inte går som hon vill. En bra förebild. Något mer jag gillar med denna bok är att den inkluderar flera generationer. Kwela Jamela bor med sin mamma och mormor. De har olika åsikter, kanske särskildaDSC_0756 för sina generationer, men tillsammans bildar de något starkt, något jag tror vi kan missa om vi bara umgås med jämnåriga. Vi har alla något att lära varandra. Berättelsen visar även på tre starka kvinnor, några män syns inte till.

Själva storyn är ganska klassisk, dramaturgin känner vi igen. Men en av twisterna, den som drygar ut boken, gör den mer intressant. Med härliga, färgsprakande bilder och en doft från Afrika, blir det här en bok jag kan rekommendera.


Kwela Jamela fyller år
Författare: Niki Daly
Förlag: Hjulet (2006)
ISBN: 9186212966
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *