Selma har fjärilar i magen

Selma har fjärilar i magenSelma gör allt hon kan för att dra ut på den korta stunden hemma på morgonen. Hon står på huvudet i trädgården och busar med katten medan hennes föräldrar stressar för att komma iväg i tid. Selma undrar varför föräldrar alltid har så bråttom och hennes mamma och pappa undrar varför hon inte skyndar sig mer just idag när hon ska sjunga solo på en föreställning i skolan. De drar slutsatsen att hon kanske har fjärilar i magen och det ger Selma lite huvudbry. Kan man ha fjärilar i magen?

Det här är en charmig berättelse om en vardaglig situation som vi alla kan känna igen oss i. Barn som är uppslukade av nuet utan tidsuppfattning och föräldrar som alltid är på väg någonstans. Barn som fördröjer ett händelseförlopp när de är nervösa och nervositet som tar sig uttryck på olika sätt hos små och stora. För nog är det så att även mamma och pappa har fjärilar i magen på Selmas stora dag och att det är därför som de far runt som skållade troll i farstun innan de kommer iväg? Och visst är det sunt att vara lite pirrig när man ska göra något nytt och spännande så länge som man kan sätta fingret på varför det känns som det gör? Självklart går allt bra för Selma till slut!

Illustrationerna går i behagliga färger och avspeglar en miljö som för många säkerligen är lika igenkännande som berättelsen är. Kanske är det just det som är bokens styrka – att allt är vardagligt och igenkännande? Kanske är det just det som gör att jag tänker att det här en bok jag gärna har i mitt barns bokhylla och som är en fin gåva till någon annans barn just för att den har en bred målgrupp och kan tyckas om av många!

Läs gärna även recensionen om Selma har myror i brallan av Malin Molinder.


Selma har fjärilar i magen
Författare: Mikael Rosengren
Förlag: Idus (2015)
ISBN: 9789175771908
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Anna B

Jag heter Anna och jag har alltid älskat att läsa. Idag läser jag inte bara för min egen skull utan också för min dotter (född 2011). Tillsammans har vi betat av en hel del barnböcker de senaste åren. När tid ges läser jag helst skönlitteratur för min egen del men ibland även facklitteratur. Jag har arbetat länge med friskvård och hälsa men arbetar nu med HR. På fritiden tycker jag om att träna, läsa, se på film och skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *