Mamma Mias ABC

mamma miaHela alfabetet får vi ta del av i denna bok där varje bokstav har ett eget uppslag med rimsagor. Det finns inte någon handling men en röd tråd vore i så fall alla djuren som det berättas om. Exempelvis på sidan A får vi höra om Anakondan;

Anakondan luktar med sin långa tunga, väsa kan den men inte sjunga.

Men också om apan, ankan och om Anton som har en hemlighet samt att apelsin och ananas är bra för kroppen. Allt levererat i två meningar med slutrim. Varje uppslag har söta illustrationer där varje figur som det rimmats om är illustrerad kring bokstaven.

Så vad tycker jag?

Det blir lite trögt att läsa uppslag efter uppslag efter ett tag. Jag känner att jag tappar greppet om texten även om orden ligger fint i munnen av rimmen. Poesi som rimmar brukar barn gilla och här blir boken ett pedagogiskt verktyg då man får lära sig bokstäverna på ett kreativt sätt. Jag kan mycket väl se förskolan arbeta med boken och låta barnen rita egna djur i alfabetisk ordning. Kanske även rita av och få inspiration av Mia Hjortronsteen Johnsons mjuka och söta figurer.

Men det finns målarböcker som ett trevligt komplement och det tycker jag var jättebra. Inlärningen går nog ännu bättre om man får stanna till lite med en ritarstund, och sedan är det ju så roligt att teckna. Vill man beställa målarboken kan man göra det HÄR. På hemsidan finns även affischer att köpa på djuren från boken, under titelnamnen Djur på Zoo, Djur på bondgården och Djur i skogen.

malarhafte-600x600


Mamma Mias ABC
Författare & Illustratör: Mia Hjortronsteen Johnson
Förlag: Mias Idé & Ateljé AB
Utgivning:2015
ISBN:978-91-982526-0-6 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *