Engelska bildordboken

Engelska bildordbokenDet här är en alldeles fantastisk bildordbok som lockar till både skratt och nyfikenhet! Jag blev fast och överförtjust i den efter bara ett par sidor måste jag erkänna. Den innehåller inte bara de vanliga ”tråkiga” nybörjarorden i engelska såsom boy, doll eller no. Nej, här får du lära dig vad Vintergatan, enhörning och buktalare heter.

Varje uppslag visar en stor variation av ord och illustrationerna hjälper förståelse och minnet. Det finns också en räkneuppgift där man ska hitta ett antal av den aktuella bokstaven bland en mängd andra saker. På varje bokstav finns också en pojke och en flicka som ha varsitt namn som börjar på den aktuella bokstaven.

Det som jag gillar allra mest på varje uppslag är de sammansatta orden som är extra roligt illustrerade; exemplen här nedan visar bokstäverna B och V. Det sammansatta B-ordet är bulldog. Då visas först en tjur (bull) och en hund (dog) och därefter hundrasen bulldog. Men, vis sidan om visas också en hund med horn och nosring – en bulldog det också? under V hittar vi vampyr (vampire) och slagträ (bat) och får då en blodsugande fladdermus – vampire bat. Men, också ett slagträ som har en fladdermus i toppen – även det vampire bat.

Jag tycker om att titta på de fina och roliga illustrationerna, och prova hur man kan leka med ord och deras betydelse. Det här här en bok som man kan använda under många år både hemma och i skolan. Om jag skulle få önska något skulle det vara att det fanns ljud till boken så barn på egen hand kan bläddra i den och samtidigt lyssna till hur orden uttalas.

IMG_9020

IMG_9021


Engelska bildordboken
Författare: Anna Ribbing
Förlag: Rabén & Sjögren (2015)
ISBN: 9789129692969
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *