Supernova – Kaninjakten och en fullständigt livsfarlig farbror

supernovaJag har sedan tidigare läst böcker av författaren Åsa Öhnell och då har det varit mysdeckare till äldre barn. I denna nya barnbok, som tydligen ska bli en serie med fler kommande böcker, så är det 6-9 år som gäller.

Märta ska börja i tvåan och redan första dagen går allt galet. Till hennes räddning kommer en hjälte. En något ovanlig hjälte, som också ställer till det, men tycker att det viktigaste med goda gärningar är att försöka ställa allt till rätta. Kanske även göra sura gubbar glada.

En underhållande och lättläst bok. Åsa lägger fram texten på ett sätt så att det blir små cliffhangers där man anar att något ska hända men man måste läsa vidare för att få veta resten. Det är kvickt och rappt på sina håll. Jag gillar den där Supernovan. Illustratören Erika Dobbertin har en mjuk och gullig stil som passar så bra till den här typen av böcker. Bilderna är många i färgskala grå-svart. Det finns också en slags livsfilosofi inbakad i texten som jag tycker om, lite av en feelgood känsla. Jag läste ur boken under en kväll för min 7 åring innan nattningen och fick klart godkänt från honom.


Supernova – Kaninjakten och en fullständigt livsfarlig farbror
Författare: Åsa Öhnell
Illustratör: Erika Dobbertin
Bokförlag: Idus
Antal sidor: 65
Utgiven: 2014 november
ISBN: 978-91-7577-119-9
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *