Flingan väntar på jultomten, Flingan städar sitt rum

FLINGAN VÄNTAR PÅ JULTOMTEN

flingan 1

Det är kvällen innan julafton. Den lilla isbjörnen Flingan och hans vänner mullvaden Mira och kråkan Krax har bestämt sig för att hålla sig vakna hela natten för att träffa jultomten. Det visar sig att det är mycket svårare att hålla sig vaken än vad de hade föreställt sig. De försöker med alla knep de kan men de måste också vara tysta så att inte mamma och pappa Björn hör att de busar i sovrummet. Kommer de att lyckas?

Flingan och hans vänner är mysiga att lära känna och berättelsen passar utmärkt för det lilla barnet som fortfarande finner jultomten och hans besök alldeles magiskt! Hur kommer det sig att man inte hör när jultomten kommer? Stannar han inte tillräckligt länge? Åker han fort med släden? Frågorna som ställs av treåringen här hemma är många och vi hjälps åt att hitta förklaringar till jultomtens mystiska besök och julklapparnas plötsliga närvaro under julgranen. Längtan efter julafton blir ännu större nu när vi ser att det är fler än vi som väntar!

flingan 2

Böckerna om Flingan är tänkta till barn som är 0-3 år men jag tror att de passar bäst för barn som är 2-4 år. Isbjörnen och titeln på framsidan är i mjukt tyg som barnet kan undersöka. Böckerna är genomgående uppbyggda så att vänster sida är fylld med text och höger sida upptas av illustrationer i milda färger. Karaktärerna illustreras med kärleksfulla ansiktsuttryck och man kan riktigt känna hur goda vänner de tre små djuren är.

 

FLINGAN STÄDAR SITT RUM

I den här boken koncentrerar sig handlingen på den ansvarsfyllda uppgiften att städa sitt rum som mamma Björn tilldelar Flingan. Den lilla björnen finner uppgiften övermäktig, det är svårt att hålla koncentrationen och resultatet blir inte så bra som han har tänkt sig. Vad gör man när man inte kan lägga tillbaka leksakerna i leksakskistan eftersom den är full? Hur hanterar man en motgång? Det är vid sådana tillfällen det är bra med vänner. Kråkan Krax och mullvaden Mira hjälper Flingan med problemlösning. Allt blir ju lättare när man hjälps åt!

flingan 3

flingan 4


Flingan väntar på jultomten
Text och illustration: Elsa Devernois, Frédéric Stehr
Översättning: Carolina Soop
Antal sidor: 19
Förlag: Busfrö/Balkong (2014)
ISBN: 9789187553004
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Flingan städar sitt rum
Text och illustration: Elsa Devernois, Frédéric Stehr
Översättning: Carolina Soop
Antal sidor: 19
Förlag: Busfrö/Balkong (2014)
ISBN: 9789187553011
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Anna Bouka

Jag heter Anna Bouka och jag har alltid älskat att läsa. Idag läser jag inte bara för min egen skull utan också för min dotter (född 2011). Tillsammans har vi betat av en hel del barnböcker de senaste åren. När tid ges läser jag helst skönlitteratur för min egen del men ibland även facklitteratur. Jag har arbetat länge med friskvård och hälsa men arbetar nu med HR. På fritiden tycker jag om att träna, läsa, se på film och skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.