Lilla bä – Det finurliga fåret

lilla bäDet här är en ovanlig barnbok. Enkla illustrationer med humoristisk mimik och dialoger. För här kan du som förälder verkligen leva ut och föreställa de båda rösterna så det blir lite som en teaterscen. Jag tyckte boken var väldigt rolig. Båda mina barn, flicka på 11 år och pojke på 7 år, skrattade åt texten och de enkla illustrationerna. Boken vänder sig till barn mellan 2-6 år, men den passar alla åldrar. Jag gillade verkligen att läsa texten och det tror jag är pricken över i:et då man axlar rollen som uppläsare.

I ett enkelt upplägg får läsaren träffa Lilla Bä som sitter och har tråkigt. Då kommer knasiga Kalkonis förbi och raskt börjar en underlig konversation om den märkliga högen som ligger bredvid dem. Vad som faktiskt stärker boken i sin utformning är de brunbeiga och behagliga färgerna. Omslaget är snyggt och jag gillar formatet.

IMG_7797

 

jag älskar saft I bok nr 2, Jag älskar saft, så vill Kalkonis hämnas på Lilla Bä genom att bjuda på ett glas saft. Men är det verkligen saft i glaset? En ny invecklad, men otroligt rolig konversation tar sin början. Ni kan ju gissa vem som slutligen dricker upp saften…

 Glimra förlag upplever jag som ett fräscht bokförlag som främst ger ut presentböcker som helst ska vara personliga, genomtänkta och unika. Jag tycker att de här har funnit två unika böcker som en del av deras nya satsning på barnböcker. Böckerna gavs ut första gången på Nya Zeeland 2010 och har vunnit flera priser samt översatts till ett antal språk.


Lilla bä – Det finurliga fåret
Författare: Mark och Rowan Sommerset
Illustratör: Rowan Sommerset
Förlag: Glimra förlag
Utgiven: 201409
ISBN: 9789187501135 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Jag vill ha saft
Författare: Mark och Rowan Sommerset
Illustratör: Rowan Sommerset
Förlag: Glimra förlag
Utgiven: 201409
ISBN: 9789187501142 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *