Vi handlar mandlar

vi_handlar_mandlarPixi säljförpackning serie 201 kallas den kartong vari Vi handlar mandlar ingår. Jag lärde känna bokens jag och, vad jag tyckte, henoms lillebror tvättbjörnen Berglund i Flykten från dagis och nu är det alltså dags för nya äventyr. Den här gången ska de gå till affären för att handla mandlar men så råkar lillebror Berglund komma bort! Efter att storasyskonet letat i hela affären förenas syskonen till sist igen och vi får ta del av lillebrors äventyr där han råkade hamna hos en schimpansfamilj.

Det är ett medryckande och nervpirrande äventyr. Vem är inte rädd för att komma bort? Nils Andersson skriver fantasifullt på rim och det är ett fint läsflyt genom hela boken. Fredrik Dimrås illustrationer är livfulla och allra charmigast är alla karaktärer när de ler.

vi_handlar_mandlar_sida


Vi handlar mandlar
Författare: Nils Andersson
Illustratör: Fredrik Dimrå
Säljförpackning: Serie 201
Förlag: Bonnier Carlsen (2014)
ISBN: 978-91-638-8008-7
Antal sidor: 25
Köp säljförpackningen hos t.ex. Bokus eller Adlibris

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.