Teckna vilda djur

teckna-vilda-djurJag har en dotter som älskar att rita och verkligen suger åt sig kunskap från andra. Själv utgick jag från enbart fantasi och att skapa eget när jag var barn men så var jag inte speciellt duktig på att rita heller. Jag hanterade inte hantverket för det är verkligen en konst att teckna och man måste nog ha ett speciellt öga för att se detaljer på att annat sätt. Jag menar, vem vet inte hur en häst ser ut, men hur många kan rita ett hästhuvud?

Teckna vilda djur är en fint skapad bok. Esbjörn Jorsäter är illustratör men också lärare i bildberättade. Jonas Jansson är illustratör och korsordsmakare. Att båda är serietidningstecknare märks främst på deras söta cartoondjur som gestaltas kort i slutet av boken.

Här får du veta hur du med att börja skissa fram hjälplinjer och olika former kan få fram de djur du vill skapa. Kan säga att den tekniken fungerar även på människor, min dotter har börjat rita så, men i just denna bok är det vilda djur som man får teknikhjälpen till. För mig ser det svårt ut men jag tror absolut att det är grunder som hjälper de som älskar att teckna och skapa. Från omslaget kan man kanske tro att det bara är exotiska djur som avbildas men boken innehåller även djur som vi kan känna igen från vår egen natur.

IMG_6794

Det finns många fler böcker från Bonnier Carlsen, som exempelvis Teckna människor, Teckna drakar, Teckna Manga.


Teckna vilda djur
Författare: Esbjörn Jorsäter
Illustratörer: Esbjörn Jorsäter och Jonas Jansson
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Utgiven: 2014-03
Antal sidor: 48 sidor
ISBN:9789163876103 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *