En kottes längtan

kotteDet här är en saga om en kotte, som längtar efter att bli kottko, och bli lekt av ett barn. Boken är gjord med fotografier och visar hur man kan leka med kottar. Många närbilder av kottarna men vissa bilder även på skogen och en barnahand som sträcks emot den kotte som boken handlar om.

Såhär skriver författaren till mig;

Barn i alla tider, har samma fantasi. Nutidsbarn kan leka, densamma lek som vi.

Det tyckte jag var så fint. För visst är det så. Barn kan leka med allt möjligt bara de får den chansen att utforska och vara nyfiken på naturen. Utan andra störande element. Det här påminner mig så starkt om att vi måste släppa alla tekniska prylar ibland och bara ge oss iväg på upptäcktsfärder emellanåt. Låta fantasin och den kreativa förmågan få ta över. Jag fick plötsligt en stark längtan till skogen…

IMG_6299

IMG_6298

Men textmässigt kan jag tycka att författaren gör det lite krångligt för sig. För vilken målgrupp vänder sig boken till? Jag gillar inte alls den snirkliga stora bokstaven i varje mening. Jag tror den kan försvåra för barn som precis börjat läsa och det tror jag den här boken hade kunnat passa för eftersom det är så lite text. Men som högläsning på förskola och förskoleklass inför ett skogsbesök tycker jag den skulle passa mycket bra.


En kottes längtan
Författare: Margareta Iwald
Bild: Margareta Iwald
Bokförlag: Iwald illustration
Antal sidor: 28
Utgiven: 201403
ISBN: 9789198047813 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *