Vinn boken Bella och broder Superstar

Omslag för visningVill Ni vinna min nya barnbok för åldrarna 9-12 år? Läs längst ned på inlägget hur Ni ska göra för att vara med.

Jag började recensera barn- och ungdomsböcker på Barnboksprat för några år sedan. En av de roligaste fritidssysslor som jag har, och jag blir lyrisk av lycka när jag får dela med mig av bra boktips.

Men jag är också själv författare. Skriver främst barnböcker även om det blivit två romaner genom åren. Nu i mars släpper Idus förlag min barnbok Bella och broder Superstar. För allra första gången har jag placerat en verklig miljö i en fiktiv historia. Både Söråker och Folkets hus finns i verkligheten och är en del av mitt liv. Boken är inspirerad av min dotter, och Yohio, om jag ska vara ärlig. Den handlar om 10 åriga Bella som en dag får veta att hon har en storebror. Men han visar sig inte vara vilken bror som helst, utan en känd rockstjärna från Sundsvall. Illustratören Erika Palovaara har aldrig satt sin fot i Söråker men jag fotograferade flitigt under sensommaren och skickade henne bilder för att hon skulle få en känsla för min hembygd. Varje kapitel har svart-vita illustrationer.

1459297_713250082032326_942305532_n

 

378434_181521845277820_126537027442969_327859_450797326_nJag har också gjort barnbilderböcker tillsammans med Millis Sarri. Det finns en speciell historia bakom det samarbetet. Jag var nyfiken på deckardrottningen Camilla Läckbergs barnboksdebut och köpte hem den första Super-Charlieboken. Illustratören hette Millis Sarri och jag blev överförtjust i bilderna. Millis vill jag också göra barnbok med, var min första tanke. Sagt och gjort. Jag skickade över manuset på Elaka Fröken Fårskalle och Millis gillade det. Hon gjorde en skiss och sedan skickade jag iväg till bokförlag. Ett förlag svarade samma dag och ville skriva kontrakt med oss. Så där gick det snabbt.

 

omslag med vombatmärkeFörra året kom Millis & min barnbilderbok Ett hus med många dörrar. Även den boken kom till på ett speciellt sätt. Saken är den att jag inte kan rita men jag visste direkt hur boken skulle se ut bildmässigt. För allra första gången i mitt författarskap såg jag bilderna innan jag skrev texten. Jag skissade en otroligt ful dummy (bildmanus) och skickade iväg till förlag. Vombat förlag såg min vision, trots allt, och Millis fick uppdraget att illustrera. I höst släpps vår tredje barnbilderbok tillsammans. Då via Idus.

Jag har även gjort fler barnböcker men vill inte tråka ut er med fler detaljer. Nu vill Ni säkert tävla förmodar jag. Annars har jag både hemsida och författarsida på facebook om ni vill läsa mer.

Gör såhär för att tävla om Bella och broder Superstar;

Motivera i kommentarsfältet varför Ni vill vinna boken. Svårare än så behöver det inte vara ibland för att tävla. Och svar vill vi ha innan lördagen den 8 mars. Vi sätter ett klockslag också. 12.00 prick. Lycka till!

 

 

 

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

9 reaktioner till “Vinn boken Bella och broder Superstar”

 1. Jag tycker böckerna verkar väldigt fina och det vore en ära att få äga dem. I mars ska jag även ner till Småland där jag inte är så ofta. Då kan jag ta med mig dem och läsa för mina minsta syskonbarn. Det skulle dem älska.

 2. Nu är jag inte uppvuxen i Söråker men väl i Sundsvall. Jag tycker det skulle vara väldigt kul att få läsa boken tillsammans med min son.

 3. Min dotter är i bokslukaråldern och Bella och broder Superstar skulle hon gilla. Dessutom skulle jag gilla att läsa den :)

 4. Min yngsta dotter har lite svårt för skolan. Det enda ämnet som hon klarar sig riktigt bra i är läsning. Hon är precis som jag en stor bokälskare och hennes trave från biblioteket varje vecka är till och med större än min. =) Linnea skulle bli överlycklig om hon vann Bella och broder superstar. Hon är 10 år precis som Bella och hon älskar Yohio.

 5. Vi kan vara uppslukade av böcker i timmar, favoriterna är utslitna och håller endast ihop om vi dem limmar. Vore så härligt bokhyllan med en ny historia få fylla, det skulle garanterat vardagen för familjen förgylla!

  Liza

 6. Min snart tioåriga bokslukare berättar ofta om den bästa dröm hon drömt – en dröm där just Yohio var hennes storebror! Hon skulle verkligen älska den här boken. Det skulle jag också, inte minst eftersom jag älskar Sundsvallstrakten.

 7. Jag är en riktig bokslukare och boken låter jätte bra!jag har ofta när jag var liten velat ha en kändis i som storebror/ storasyster. Jag tycker om yohio också :)
  / Ella 12 år

 8. Jag har en snart sjuårig dotter som älskar att läsa själv och att lyssna när jag läser. Dessutom är hon väldigt förtjust i Yohio! Vi har köpt och läser ofta flera av dina barnböcker Sanna, och hon älskar dem! Att den här handlar om något äldre barn är ingen nackdel för det finns även två storasystrar i familjen så här läser vi böcker i kategorin 6-9 och 9-12 också! Är även mycket nyfiken själv på Bella och broder Superstar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *