Andekrigare

andekrigareJona Stone är en pojke i tidiga tonåren som tror att han lever i en helt normal familj. Visserligen är hans pappa pastor och de är uppvuxna i ett religiöst hem men en stor familjehemlighet är på väg att avslöjas. Hans mamma är en nefilim, vilket gör Jona till en fjärdedels ängel med oanade talanger. Märkliga saker börjar hända och en dag kidnappas Jonas mamma av fallna änglar. Jona och hans syster får i uppdrag att rädda henne och en resa till New York tar sin början.

Det är en äventyrlig historia där händelserna staplas på varandra. Det blir riktigt spännande när stora problem ska lösas av barn och då de äger superkrafter. Barnen blir jagade av mystiska varelser och tvivlar ofta på sin egen förmåga att kunna rädda sin mamma. Men jag får inte riktigt grepp om huvudpersonerna och lär inte känna dem riktigt då de flyr från plats till plats. Ibland stannar vissa scener till och allt förklarande blir för övertydligt men det är nog författarens mening också. Att budskapet ska gå fram. Författaren skrev tydligen boken för att uppmuntra barns tro och det finns många bibliska citat och relaterade händelser som jag vet alltför lite om eftersom jag aldrig läst bibeln ordentligt. Inte ens en barnbibel. Men trots den andliga tonen är det som vilken äventyrlig berättelse som helst – Jona är son till en ängel med övernaturliga krafter och de onda fienderna kommer han säkerligen att få fortsätta kämpa emot i den andra boken som släpps under 2014.


Andekrigare
Författare: Jerel Law
Översättare: Christin S.Salander 2013
Bokförlag: Pärlan Förlag
Antal sidor: 232
Utgiven: 2013
ISBN: 978-91-87411-02-1 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *