Nyckeln

NyckelnJag listade Nyckeln bland mina bästa läsupplevelser 2013 och är mycket glad att jag kunde göra det, att trilogin levererar hela vägen fram. Cirkeln, Eld och Nyckeln är alla så spännande att man glider igenom dem trots att de är tjocka. Faktum är att jag inte ens noterade att Nyckeln är så mycket längre än de andra, kanske lite för att jag läste den som e-bok men mest för att den är så bra!

Det är alltså nu det gäller. Snart öppnas portalen och demonerna kommer att ta över världen. De utvalda måste stänga den. Men allt är fortfarande så… luddigt. Vem kan man lita på, vem talar sanning? Är det ens de utvalda som ska stänga portalen, eller är det… Rådet? En sak tycks ganska säker och det är att häxor med alla element behövs för att stänga portalen. Men hur ska det gå till när flera av de utvalda är döda? Rådet bildar en ny cirkel och försöker värva Minoo, vars magi är alldeles speciell då hon inte har något element.

Parallellt med detta fortsätter livet: Anna-Karin förlorar en närstående, killarna som försökte mörda Linnéa ställs äntligen till svars och Vanessa förstår äntligen varför hennes relation till Linnéa är så speciell. Men allt är såklart oändligt komplicerat…

Om du har läst de tidigare böckerna och längtar efter att läsa Nyckeln: Ja, gör det! Du kommer inte att bli besviken!

Om du inte läst någon: Läs dem! Gör det i rätt ordning. Du kommer inte att bli besviken!

Andra bloggar om Nyckeln: Kulturbloggen, Boksmurfen, Skuggornas bibliotek, Lottens bokblogg, Nobelprisprojektet, Maddes bokblogg, Booklovin, Boktjuven, Socialistsimon, Bookfinger.


Nyckeln
Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Förlag: Rabén & Sjögren (november 2013)
ISBN: 978-91-29-67781-2
Antal sidor: 868
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris. Finns också som e-bok.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *