Det osynliga godiset

godisNy barnboksserie kallad Villa Månskugga. Andra boken kommer i juni 2014. Amanda Hellberg skriver spänningsromaner men illustrerar och skriver även för barn- och ungdomar.

Handlingen i Det osynliga godiset kretsar kring familjen Skrämsson, som kan liknas vid en snäll variant av familjen Addams.  I denna bok är Hedvig Skrämssons familj oerhört godissugna. De väntar hem farmor som ska komma med godis och bosätta sig hos dem i några månader. Villa Månskugga är ett stort hus med gamla spöken inneboende. I ett gästrum bor Blåa frun, ett snällt spöke som farmor gillar att umgås med. I den stora farfarsklockan finns farbror Knota, en vålnad som ser ut som ett skelett.

Så kommer farmor äntligen svischande på sin flygande matta med en stor säck med godis. Alla blir så glada men under natten försvinner säcken. Har någon tagit den eller har det något att göra med mammas senaste uppfinning? Hedvig bestämmer sig för att lösa gåtan men hon har ett bestämt krav på vad hon önskar sig om hon hittar godiset.

Amanda Hellberg har skrivit en lättläst och underhållande bok om en knasig familj. För vad sägs om att ha en krokodil till husdjur som sover i badkaret? Ändå är familjen rätt så vardaglig och vanlig mitt upp i detta övernaturliga och märkliga. Jag menar, käkar mycket godis så borstar man tänderna extra noga innan läggdags. De enkla tuschdragna teckningarna finns inbakade i texten och var ett fint komplement.  Som alltid gillar jag också kartor, som finns här både över området där familjen bor och över deras hus. Ett illustrerat persongalleri får läsaren också ta del av i början av boken.

En underhållande bok för de barn som vill lämna de enkla lätt-att-läsa böckerna till mer text utan att det blir alltför svårt.


Det osynliga godiset
Författare & Illustratör: Amanda Hellberg
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgiven: 201308
Antal sidor: 69
ISBN: 9789163874741 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *