”Och de nominerade är….” – böckerna som har chans att vinna Augustpriset 2013

Nominerade till Augustpriset

 

 

 

 

Alldeles nyss kunde man via en livesändning få veta vilka böcker som nominerats till årets Augustpris. Vinnaren avslöjas inte förrän den 25 november men här är de nominerade i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok:

Om detta talar man endast med kaniner av Anna Höglund

Lex bok av Sara Kadefors

Snöret, fågeln och jag av Ellen Karlsson

Jagger, Jagger av Frida Nilsson

Maximilian och Minimilian av Klara Persson (läs Barnboksprats recension här)

Cirkusloppor på luffen av Lena Sjöberg (läs Barnboksprats recension här)

 

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *