Veroniqas bästa 2012

Bästa 2012Det här var året när jag föräldramässigt lämnade förskolan bakom mig och numera endast kan titulera mig skolbarnsmor. Så här i efterhand ser jag att det har påverkat valet av de böcker jag läst för Barnboksprats läsning då det mestadels har varit kapitelböcker men jag har också fått mersmak för ungdomsböckerna. Ännu ett tag fortsätter jag dock att läsa bilderböcker på jobbet och där har jag haft några starka läsupplevelser som jag inte bloggat om vilket kanske kan bli ett projekt för 2013.

Av den anledningen finns det inga bilderböcker i min lista över årets starkaste läsupplevelser kategori barn & ungdom:

Sulky och Bebbe regerar okej
av John Ajvide Lindqvist & Mia Ajvide

Årets skönaste bok med årets skönast citat:
En dag sa det Pang och ut kom Sulky.
Bara några minuter senare sa det Bom och ut kom Bebbe.

sulky-och-bebbe-regerar-okej

 

Liesl & Po
av Lauren Oliver

Årets mest magiska saga.

 

Elin under havet
av Sofia Malmberg

Årets mest viktiga läsning och bok att diskutera kring.

elin-under-havet

 

Rubinröd
av Kerstin Gier

Årets mest fartfyllda tidsreseäventyr.

rubinrod

 

Cirkoli
av Patrik Stigsson

Årets mest actionspäckade fantasy innehållande den tuffaste hjältinnan.

cirkoli

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

2 reaktioner till “Veroniqas bästa 2012”

  1. Jag håller helt med om Elin under havet som årets viktigaste bok att diskutera kring. Väldigt allvarlig berättelse som både innehåller mycket fantasi och (tyvärr) realitet.

  2. Ja, vi får hoppas att många lärare tar den till sig och arbetar med den i skolorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *