Megakillen – den gåtfulla deckaren

Det här är åttonde boken om Melker Jonson, aka Megakillen, hans smarta syster Molly och deras halvtama kråka Zeppelin. De bor i Småtorp, en stad där det såklart händer både det ena och andra titt som tätt men syskonen ordnar alltid upp mysterierna på endera sättet. I princip kan man säga att det är Molly som är hjärnan bakom planerna medan det är Melker som utför dem, båda två behövs för att de ska kunna lyckas.

Till allas stora glädje har en berömd deckarförfattare, Knut T. Coltman, flyttat till Småtorp och i hans böcker förekommer de mest listiga skurkar, smartare än någon skurk som Melker och Molly någonsin stött på, vilket är ganska många. Plötsligt börjar mystiska saker att hända i staden. Det börjar med ett bankrån och den som utfört rånet verkar vara en riktig mästertjuv. Kvällen därpå blir deckarförfattaren kidnappad och det allra konstigaste är att händelserna är som tagna ur hans nya bok!

Böckerna om Melker och Molly är både roliga och spännande och passar bra för lågstadieläsaren. De fungerar utmärkt både för den som vill läsa själv och för den som vill höra dem högläsas. Jag har läst de flesta av de åtta böckerna och de är precis den typen av igenkännande mysterieböcker som göder läslusten hos unga läsare. Helt enkelt slukarböcker!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Megakillen – den gåtfulla deckaren
Serie: Megakillen 8
Författare: Martin Olczak
Illustratör: Anna Sandler
Förlag: Rabén & Sjögren (2012)
ISBN: 9789129681253
Antal sidor: 88
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *