De spökande prästerna

De spökande prästerna är den elfte delen i serien om monsteragent Nelly Rapp. Jag har nog läst drygt hälften av dem och nioåringen har läst allihop. Helena Ferry har tidigare recenserat Spökaffären och De vita fruarna på Lovlunda slott här på barnboksprat.

Nelly Rapp är utbildad monsteragent och hon har tidigare stött på bland annat trollkarlar, sjöodjur, zombier och snömän. I den här boken är det spöken som kommer i hennes väg, närmare bestämt spökande präster i en kyrka. Tillsammans med LENA-SLEVA, Nellys lärare från Monsterakademien, får hon klura ordentligt på hur dessa spöken ska övervinnas. Kan man egentligen resonera med dem?

Martin Widmark gör ingen besviken utan presenterar ytterligare en spännande story med hög igenkänningsfaktor. Nelly Rapp är som vanligt tuff, smart och snabbtänkt vilket jag uppskattar väldigt mycket. Jag hade glömt bort hur stor och lättläst texten var och insåg snabbt att den här boken lämpar sig förvisso som en enkel tvåkvällarsläsning för storebror men därefter ska den sättas i händerna på nybörjarläsaren lillebror. Jag vet redan att han älskar monster av alla de slag så det är hög tid för honom att få invigas i den Nelly Rappska världen.

 

 

 

 

 

 

 


De spökande prästerna
Serie: Nelly Rapp – monsteragent 11
Författare: Martin Widmark
Illustratör: Christina Alvner
Förlag: Bonnier Carlsen (2012)
ISBN: 9789163870903
Antal sidor: 106
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *