Kan man dricka det?

En liten charmig bok låg och väntade på mig i brevlådan för ett tag sedan; Kan man dricka det? Här får vi träffa Ilo som provar att dricka lite olika typer av vatten (närmare bestämt fem).

Boken är uppbyggd på följande sätt:

  1. En sida där det står ”Titta! Vad är det för vatten?”. Det är en svart sida med ett ”titthål” i form av en cirkel där vattensorten visas. Första gångerna var det inte helt lätt för min 2½-åring att klura ut att det var just en toalett vi såg på en av bilderna eftersom man inte alltid får se hela bilden.
  2. Ny sida där vattnet syns i sin helhet (vattenpöl, toalett, hundskål, havet, ett glas med vatten). På den här sidan står det också en text som berättar vad det är för vatten.
  3. På samma uppslag som föregående; frågan ”Kan man dricka det?”
  4. Ny sida där det står om man kan eller inte kan dricka det samt en förklaring till varför.

Både jag och dottern gillar boken och har läst den flera gånger. Man kan använda den på lite olika sätt beroende på hur stor förståelsen är hos barnet. Innan vi vänder till sidan där förklaringen till varför eller varför inte man kan dricka vattnet finns frågar jag dottern om hon vet. Vattnet i vattenpölen kan man inte dricka för det är ”skräpar” i det säger hon. Det vore skoj om det kom fler böcker med den roliga Ilo tycker vi.

skräpar i vattnet


Kan man dricka det?
Författare & illustratör: Pernilla Danielsson
Förlag: B Wahlströms
Antal sidor: 24
ISBN: 9789132161308
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *