Efterlysning av bok om rädsla

Vi fick ett mail från en läsare som efterlyser en bok om rädsla. Svara i en kommentar om du vet vilken bok det är Ewa söker.

Hej!
Kan Ni hjälp mig?
När jag var liten läste vuxna en bok för mig om rädsla, jag var så liten att jag blev mörkrädd för själva boken…
Den handlade om en katt som var så rädd att den var rädd för sin egen skugga. Katten på framsidan var orange…

Har frågat på biblioteket, men de säger att boken inte finns….

Jag vill ha tag på ett ex, eller bara få läsa boken idag…

Mvh Ewa

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

2 reaktioner till “Efterlysning av bok om rädsla”

  1. Peter Mouritzen har skrevet en bog, der hedder Skygge-Per (1987). Den er illustreret af Irene Hedlund og har bland andet en skræmmende gengivelse af en kat, der bliver bange for sin egen skygge. Måske er det den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *