Det brinner på zoo

Det brinner på zoo! Brandmännen och elefanten hjälps åt att släcka elden och under tiden springer de andra djuren så fort de kan. Några blir ledsna och rädda, andra blir glada och passar på att smita för gott. När branden är släckt får alla hjälpas åt att måla om innan djurparken kan öppna igen.

Jag fastnade för boken för att det är detaljrika illustrationer som leker med färg och form. Det är inte mycket text att läsa utan det stora nöjet består av att titta på bilderna och prata om dem. Vi tränar på djuren namn, färger och pratar om känslor. Vi upptäcker saker och skrattar åt djuren. Färgerna i boken gör att figurerna hoppar fram och man blir glad.

När jag köpte boken stod jag och valde mellan denna och Jan Lööfs bilderbok. Det va svårt för känslan av dem var den samma. Så här i efterhand är jag väldigt nöjd. Den andra boken kommer nog också hitta hem till oss men hade jag inte köpt denna vid det tillfället så hade jag nog missat den. Å det hade varit en stor förlust.

Det brinner på zoo
Författare: Filippa Widlund
Illustratör: Filippa Widlund
Förlag: Bonnier Carlsen (2007)
Antal sidor: 18
ISBN: 9789163855184
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Emma Gustavsson

Mitt namn är Emma Gustavsson och jag är fantastiskt glad över att få möjligheten att dela med mig lite av mina upplevelser av barnböcker i denna blogg. I augusti 2009 fick vi en son och hans lillasyster är född i februari 2011. Vi läser dagligen, mest innan natten, och barnen leker med böcker på samma sätt som med andra leksaker. Vi har fastnat för pek- och bilderböcker trots att sonen nu börjar bli så gammal att man kan läsa historier för honom. Anledningen till att just pek- och bilderböcker är våra favoriter är att vi tecknar (TAKK) med sonen och målet är att även lillasyster kommer börja teckna. Då är denna typ av böcker helt fantastiska eftersom vi tränar på tecken samtidigt. Mer om mig hittar ni på min blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *